Urvoldvassdraget – en av landets tetteste sjøørretbestander

Tilrettelagt og eksklusivt fiske i Urvoldvassdraget for inntil 6 personer

Vil du prøve fiske etter sjøørret, sjørøye og laks i et flott naturområde? Urvoldvassdraget hos Plahtes Eiendommer, har en av landets tetteste sjøørretbestander.

 

Urvoldvassdraget regnes for å ha en av de desidert tetteste gytebestand av sjøørret i Norge. Det lille vassdraget byr på svært store fiskeopplevelser i krystallklart vann. Fisket er eksklusivt, og kun tilgjengelig sammen med overnatting på hytta Urvold.

Gjester ved Urvold har enerett til fiske i Urvoldelva, oppstrøms for Urvoldvatnet. Her går både sjøørret og laks, men også en og annen sjørøye.  Vassdraget er sterkt dominert av sjøørreten, men det tas hvert år flere laks. Hoveddelen av sjørøya fanges i Urvoldvatnet.

Urvoldelva er krystallklar og gir en helt spesiell og intim fiskeopplevelse. Det øverste parti av elven er stri, men med noen fine plasser for fluefiske. Etter ca 500 meter blir elven roligere, og får deretter en lang kulp på ca 200 meter med svært klart vann. Deretter blir elven igjen striere før den renner ut i Urvoldvatnet. Her er det gode muligheter for å snike seg elvelangs og kikke seg ut enkeltfisk man ønsker å fiske på. Vassdraget egner seg godt til enhånds fluefiske eller lett spinfiske.

Vannstanden i elva svinger svært raskt og partiet ovenfor hytten fisker klart best på høyere vannføring. Er det lite vann i elven stiller det seg opp store mengder fisk ved innløpsoset i Urvoldvatnet og venter på høyere vannføring. En skikkelig hotspot!

Mye fisk står til en hver tid i Urvoldvatnet og tar kortere turer opp i den øvre elven. Tidlig i sesongen er det litt lengre mellom fisken i elva, men den er til gjengjeld mindre sky og enklere å få. Etter hvert som sesongen skrider frem stiller det seg opp flere fisk i elva, og i slutten av august/tidlig september står det som ofte stimer av fisk i flere av kulpene. Selv om man står og kikker på hundre fisk kan det være en real utfordring å få en på kroken, særlig på lav vannføring.

Gjester ved Urvold disponerer 3 båter i Urvoldvatnet. Tidlig i sesongen kan det være verdt å ta turen ned til fjorden for å fiske i og i nærheten av elveoset. Man har også fiskerett i Terråkelva som ligger ca 35min kjøring fra Urvold. Her er det muligheter for både stor sjøørret og laks.

Innlandsfiske

Det er flere gode fiskevann i området. Både fjellvann og skogsvann. Fra Urvoldhytta kan man for eksempel ta seg opp til Skavvatnet hvor ørreten når størrelser på opptil 3 kilo. Trollskarvatna er andre populære fiskevann i nærområdet. Ønsker man å fiske i vann med enklere adkomst er Nedre Glømvatn og Sandskartjønna gode alternativer.

Hytta

Fiske inkluderer bosted på «Urvold«, en godt utstyrt hytte på ca 45 m2 med god standard, godt tilpasset 4 – 6 personer, med kombinert oppholdsrom/ kjøkken/ spisestue og to soverom. Les mer om Urvold

 

Se priser og book fiske i Urvoldsvassdraget – klikk her.
SE FLERE TURTIPS
TIL INATUR.NO

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *