Taumevatn kan gi mye fisk i stekepanna

Hytte fra 1800-tallet ved fiskerikt vann.

Taumevassletta er en hytte fra 1800-tallet ved fiskerike Taumevatn i Sirdal, Njardarheim. Hytta er en av Statskogs mest sjarmerende hytter. I hvert fall for alle som liker det enkle hyttelivet og ønsker litt historisk sus. Hytta ble oppført på 1800-tallet og her vært benyttet til jakt og fiske gjennom tidene. Den ble overtatt av forretningsmann Thorvald Meyer Heiberg, som eide området frem til det ble kjøpt av staten i 1943. Siden 1985 har Statskog holdt hytta åpen for allmennheten.

Taumevatn er et svært fiskerikt vann, der du gjerne får mye fisk, men sjelden de største. Her er det flott å reise inn for å oppleve fantastisk natur og spise ørret til frokost, lunsj og middag. Fangst kan man selvfølgelig aldri garantere, men her er i hvert fall mulighetene mange. Alle som leier Taumevassletta kan fiske gratis med garn i vannet. Båt følger med hytta.

Statskogs hytte ved Taumevatn. Bygget på 1800-tallet. Foto: Torbjørn Kvien Madsen

Hytta ligger koselig til på en gresslette ved vannet. Flott turterreng med fjellbjørkeskog og høyfjell rett ved hytta. Fisken ser ut til å bite i store deler av vannet.

Les mer om hytta og bestill overnatting – klikk her. 

Kjøp fiskekort for området – klikk her.

Fiskerikt i Taumevatn. Gratis garnfiske for de som leier Taumevassletta.

Veibeskrivelse

Sommer: Fra Ådneram i Øvre Sirdal ca 9 km etter anleggsvei mot Svartevassmagasinet til Elsvatn. Herfra fottur etter merket turistløype 3km (2 timer), hvor båt i åpent båthus ved turisthytte Taumevatn disponeres. Deretter rotur i 2km (1/2 time) inn til hytta i nordenden av Taumevatn. Det er mulig å gå helt frem – da er det ca 3 km å gå i bløtt terreng på østsida av Taumevatn. To elver må da krysses.

Vinter: Fra Ådneram i Sirdal 15 km (5-6 timer) på ski.  En del snøføyke samler seg rundt døra – man må regne med å grave frem hytta ved ankomst.

Les mer om hytta og bestill overnatting – klikk her.

Kjøp fiskekort for området – klikk her.

Njardarheim er et flott høyfjellsområde i Setesdal Vesthei/Ryfylkeheiene. De lavest beliggende delene av området ligger fra 500 moh, og høyeste toppen er Urddalsknuten på 1434 moh.

Her finner dere beliggenheten til hytta ved Taumevatn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *