Stor og sprek ørret i Fjellskjækra

Prøv lykken i vannet fjellskjækra.

Snåsa fjellstyre anbefaler en tur til Fjellskjækra for alle som drømmer om storfangst. Her er noen tips og råd fra fjellstyre for dere som vil prøve fiskelykken i dette vannet.

Beskrivelse av vannet fra Snåsa fjellstyre, hentet fra inatur.no:

«Fjellvannet ligger vakkert til i en liten dal, omkranset av bjørkekjerr ved foten av Skjækerfjella, med Skjækerhatten som Snåsas høyeste topp. Ved det nord-vestre landet ligger flere fine teltplasser med utsikt utover vannet og områdene rundt som gir uforglemmelige solnedganger.

Ørreten, som er eneste art i Fjellskjækra, har god kondisjon og er sølvblank. Snittstørrelsen er høy og virkelig stor ørret finnes med sikkerhet i vannet. Flere har opplevd å ta ørret på både 3 og 4 kg, men mange har også stått igjen med slitt snøre og en litt uggen følelse etter at drømmefisken har dratt sin vei.

Foto: Snåsa fjellstyre.

Fjellskjækra kan være litt utfordrende å fiske i da det er grunt mange steder, men etter litt tid finner man fort frem til de beste stedene. De dypeste partiene ligger langs landet mot nordvest og bør prioriteres ved spinnfiske og meite. Er fluestanga med på turen og døgnfluene klekker over de grunnere partiene rundt øya og lenger øst i vannet, kan en liten, lett dresset og høytflytende imitasjon med Parachute Hackle fisket i overgangen mot dypere vann, gi spennende minutter før den forhåpentligvis forsvinner ned i dypet».

Foto: Snåsa fjellstyre.
Veibeskrivelse.

Lettest tilgjengelig fra Roktdalsvegen. Start med å følge Skjækerstien inn mot Nåvatnet og Nåvasshytta, og ta av stien å gå videre innover til Fjellskjækra. Totalt er det en tur på ca.12 km på sommeren.

Velkommen til Fjellskjækra. Fiskekortet gjelder for alle vann i statsallmenningene i Snåsa.

Finn fiskekort og les mer om stedet – klikk her.

Skitt fiske!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *