Småviltjakt nær Oslo

Småviltjakt CIRKA 1 time fra Oslo.

Det er flere muligheter for en jakttur i nærheten, selv om man bor i «storbyen». Her er et utvalg jaktområder, som alle ligger pluss minus én time fra Oslo.

 

OSLOMARKA

_JOS1773
Foto: Jo Stenersen

Småviltjakt i Østmarka kort vei fra Oslo. Både Enebakk JFF og Rausjømarka JFF selger jaktkort for området. Denne delen av Østmarka består av åser, daler, myrområder, furukoller og granskog.

Jaktkort fra Enebakk JFF – klikk her.

Jaktkort fra Rausjømarka JFF – klikk her.

 

FINNEMARKA NÆR DRAMMEN

_JOS9269
Foto: Jo Stenersen

Finnemarka ligger lett tilgjengelig like ved Drammen. Statskog forvalter området og beskriver terrenget som godt for småviltjakt, særlig skogsfugl og hare.

Jaktkort for Finnemarka fra Statskog – klikk her.

 

SPYDEBERG

_JOS8721
Foto: Jo Stenersen

Spydeberg grunneierlag tilbyr småviltjakt i to soner. Sone 1 i øst består av kuppert fjellterreng med furuskog, mye myr og teiger med granskog. Sone 2 i vest er et skogsterreng.

Jaktkort fra Spydeberg grunneierlag – klikk her.

 

BERG SKOG I NORD-ODAL

_JOS3426
Foto: Jo Stenersen

Jakta gjøres tilgjengelig av Statskog og eiendommen byr på spennende småviltjakt kort vei fra Kongsvinger. Terrenget ligger på vestsiden av Glomma, cirka tre mil nord for Kongsvinger.

Jaktkort for Berg skog fra Statskog – klikk her.

 

SAND I NORD-ODAL

5145aafde4b02132052524c9_w
Foto: Sand JFF

Sand Jeger- og Fiskerforening tilbyr jakt i dette området som ligger midt mellom Hamar og Kongsvinger, en drøy time fra Oslo. Her kan du jakte på 90000 mål. Sand JFF leier også ut hytter under jakta – klikk her for å se hyttene.

Jaktkort fra Sand JFF – klikk her.

 

HURDAL

53a419bfe4b001176ffb7c76_w
Foto: Hurdal JFF

Hurdal Jeger- og Fiskerforening tilbyr jakt på ca 90.000 da i et variert og godt jaktterreng. Det skal være bra med småvilt i terrenget. Hurdal er et flott skogsterreng, som ligger 7 mil nord for Oslo.

Jaktkort fra Hurdal JFF – klikk her.

 

NANNESTAD

DNG-_DSC2771_edited-3
Foto: Jo Stenersen

Bjerke Jeger- og Fiskerforening tilbyr småviltjakt i variert skogsterreng i Nannestad og Hurdal kommune, kun 1 time fra Oslo. Det er flere enkle åpne koier innenfor terrenget og for jaktkortkjøpere er det også mulighet for leie av hytte. Ta direkte kontakt med foreningen.

Jaktkort fra Bjerke JFF – klikk her.

 

INDRE ØSTFOLD

DNG_DSC0075_edited-1
Foto: Jo Stenersen

Svarverud Gård tilbyr jakt i et skogsterreng mellom Eidsberg og Marker kommuner i Indre Østfold. Området ligger cirka 1 time og 15 min fra Oslo, og 1 time fra Lillestrøm, Moss og Fredrikstad. Området er godt dekket med skogsbilveier.

Jaktkort fra Svarverud Gård – klikk her.

 

SØLVVERKSSKOGEN I KONGSBERG

6800061251_06694a8812_b
Foto: Statskog/Thomas Xavier Floyd

Statskog tilbyr småviltjakt i Sølvverksskogene. Et flott naturområde i Kongsberg. Området er delt inn i flere forskjellige jaktterreng og det er muligheter for overnatting flere steder. Klikk her for å se alle hyttene i området. Statskog forteller at bestanden av skogsfugl og hare kan variere en del fra år til år, men at mulighetene absolutt er tilstedet. De ulike jaktterrengene har noenlunde like bestander av vilt. Følg linken under så kan du se alle de forskjellige tilbudene..

Jaktkort for Sølvverksskogen fra Statskog – klikk her.

 

HURUM

53f1f759e4b096511cdbba45_w
Foto: Jo Stenersen

Statskog tilbyr småviltjakt på Hurum, tidligere Borregaard eiendom. Fint jaktterreng med varierende viltbestand.

Jaktkort for Hurum fra Statskog – klikk her.

 

GOD TUR OG SKITT JAKT!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *