Skjåk – Fiskevann så langt øyet kan se…

Fiskevann så langt øyet kan se, og mange utleiehytter med… 

Harrfiske i Otta elv, høyfjellsfiske i Breheimen, lange fisketurer i Reinheimen eller familiefiske på Grotli. Skjåk Almenning har fisketilbud til alle – og garantert køfritt.

Fiske nede i dalen og Otta

Otta byr på mange muligheter med lett adkomst til fiske for alle. Det er ørret i hele vassdraget,og harr i den nedre delen av elva. Området ved Pollfoss er svært godt egnet for fluefiske. Les mer her.

Fjellfiske i Skjåk

I Skjåk, i villreinens rike, er det lengre mellom folk enn fjellørretene. Inne på de store fjellområdene finnes det mange små og store blinkende perler. Mange av vannene ligger høyt til fjells. Den beste tida for fiske er derfor fra juli og utover sensommeren.   Skjåk har lange tradisjoner for kultivering, og det settes ut fisk i vann der det er liten naturlig rekruttering.

Det er mye å velge i men her er noen gode tips:

FISKE I Reinheimen sørøst – Aursjoen, Lordalen og Leirungsvatnet

Foto: Morten B. Stensaker

Dette fjellområdet ligger nord for Bismo i Skjåk. De nærmeste områdene er lett tilgjengelige da det går vei opp til Aursjoen. Området er kjent for flott fjellørret av prima kvalitet. Les mer her.

Hyttetips for området:

Aursjohytta – stor familiehytte

Aursjohytta ligg like over tregrensa i Aursjolie, 1105 moh – med fantastisk utsikt over Skjåk og Breheimen. 7 soverom og 16 sengeplasser. Innlagt strøm, vann, toalett og dusj. Bilvei om sommeren. Les mer her.

Fiske i Sottjønn og Sottjønnbu

Foto: Kathrine Storeide. Anders Eriksen.

Fisken i Sottjønnene er rød i kjøttet og av god kondisjon. Størrelsen er fra rundt en kvart kilo og oppover. Ved Sottjønnene ligger utleiehytta Sottjønnbu. Les mer her.

Hyttetips for området:

Sottjønnbu i Breheimen nasjonalpark

Ligger på Sotflye 1475 moh, ca 2,5 timers gange fra Sota Sæter. Fantastisk utsikt! Fisk i vannet ved hytta og båtutleie. Fin base for å ta toppturer både sommer og vinter. Les mer her.

Fiske i Liavatnet og områdene sør for Ottadalen i Skjåk

Sørvest for Ottadalen i Skjåk finnes Mysubyttdalen med blant annet Liavatnet og Røykeskålvatnet. Her finnes det mange gode fiskeplasser som er lett tilgjengelige for både små og store. Les mer her.

Foto: Cathrine Dokken

Hyttetips for området:

Liabue ved Breheimen Nasjonal Park

Liabu ligger ved Liavatnet. Storslått turterreng sommer som vinter. Flott utgangspunkt for toppturer, jakt og fiske i Breheimen. Les mer her.

Skjåk Almenning tilbyr 16 flott beliggende hytter i Reinheimen og Breheimen.

Noen eksempler er:

Grønnstorrbu i Breheimen Nasjonalpark

Grønstorrbu ligger 1120 moh. ved elva Tundra i Breheimen Nasjonalpark. Ca 2,5 times lett gåtur fra bilveg (sommer). Ett av de beste områdene for fjellfiske, og et flott utgangspunkt for toppturer. Les mer her.

Legerhytta i Breidalen

Legerhytta ligger 930 moh. like ved Riksveg 15, langs fjellovergangen mellom Skjåk og Stryn. Fin familiehytte med to soverom. Ligger bare 30 min kjøretur fra Geiranger og 50 min fra Stryn. Les mer her.

Se alle hyttene hos Skjåk Almenning hos Inatur.

Er du «førstegangsfisker» i Skjåk kan de store områdene og alle vannene virke noe uangripelig. I heftet «På fisketur i Skjåk» presenteres 36 fisketurer i Skjåk, med rutebeskrivelse, kart og fisketips. Det er utarbeidet et turkart for Skjåk i målestokk 1:60 000. Dette dekker hele Skjåk kommune, og har inntegna alle merkede turstier og utleiehytter.

Velkommen til fjells!

 

Se alle tilbud fra skjåk almenning – KLIKK HER.

SE FLERE TURTIPS

TIL INATUR.NO

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *