Prøv elgjakt eller villreinjakt

Elgjakt og villreinjakt – Søknadsbasert jakt.

Prøve storviltjakt? Slik fungerer det. Hver år rundt 1. april, åpner hundrevis av forskjellige jakttilbud for søknad på inatur.no. Det er flere grunneiere og forvaltere som tilbyr storviltjakt. De største tilbyderne er Statskog, Fjellstyrene i Norge og Finnmarkseiendommen.

De enkelte grunneiere og forvaltere tildeler jakten etter trekning blant innsendte søknader. Alle som får tildelt storviltjakt vil bli kontaktet direkte av grunneier/tilbyder. Søknadsfristene for de fleste tilbud er rundt 1. mai. Detaljert info finner du på hver tilbudsbeskrivelse på inatur.no.

Se liste over jaktterreng du kan søke på for øyeblikket – klikk her.

_JOS1828
Foto: Jo Stenersen

Statskog tilbyr elgjakt, villreinjakt og hjortejakt på statens grunn, unntatt statsallmenninger. Her søker man som jaktlag på elg eller individuelle søknader på villreinsjakt. Mange spennende jaktområder fra nord til sør i landet. 

Se tilbud fra Statskog – klikk her.

Foto: Kjartan Trana

Fjellstyrene i Norge forvalter og administrerer all jakt og fangst på statsallmenningene i Norge og er samlet sett Norges største tilbydere av jakt og fiske til allmennheten. Her kan du finne spennende tilbud om villrein-, elg- og hjortejakt i flere av våre norske fjellheimer.

Se tilbud fra Fjellstyrene i Norge her.

Foto: Ringebu fjellstyre

Finnmarkseiendommen Finnmárkkuopmodat (FeFo) er grunneier av 95 % av Finnmark fylke. I 2015 ble jakta fordelt på 24 vald med til sammen ca. 290 jaktfelt i 14 av Finnmarks 19 kommuner. Jaktleder, samt mer enn 50 % av jaktlaget må være bosatt i Finnmark.

Se tilbud fra Finnmarkseiendommen her.

Foto: Finnmarkseiendommen

DIREKTESALG AV STORVILTJAKT. I tillegg til jakt som fordeles via søknader på vårparten, dukker det ofte opp flere jakttilbud gjennom året. Alt fra villreinjakt på Hardangervidda fra private grunneiere og grunneierlag til «solojakt» på elg fra fjellstyrene og Statskog. I disse tilfellene selges jaktkortene som oftes direkte via nettsidene på inatur.no, uten søknadsprosess. Følg med på inatur.no, våre facebooksider eller våre nyhetsbrev, så får du oppdatert informasjon om nye tilbud gjennom året.

Meld deg på vårt nyhetsbrev – klikk her.

Se all storviltjakt på inatur.no – klikk her.

Foto: Kjartan Trana

Lykke til og skitt jakt!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

2 Comments

    1. Hei Reidar. Hvis du får tildelt jakt vil grunneier/forvalter kontakte deg direkte. I ditt tilfelle er det vel Rauland fjellstyre du har søkt hos. Du vil da få melding fra fjellstyrene. Fjellstyrene pleier også å offentliggjøre trekningsresultatene sine noen uker etter at fristen har gått ut. Følg med på http://www.fjellstyrene.no. Lykke til! Hilsen Torbjørn i Inatur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *