Med fiskestang på Valdresflya – Vinstervatn

Vinstervatn = Flott fjellørret.

Treffer du bettet på Vinstervatn vil du få en opplevelse du sent glemmer. Kampvillig og feit ørret, som ofte viser seg i størrelser på over kiloen. Vinstervatn er stort og tåler beskatning. Det er utvilsomt enklere å fiske i dette store vannet dersom man har båt. Det settes årlig ut fisk i vannet og bestanden er solid med mangfoldige tonn fisk. Finn fiskekort her.

Fantastisk Vinstrefisk

Vannet ligger i Øystre Slidre kommune og forvaltes av Øystre Slidre fjellstyre. De har også mange andre spennende ørretvann i sin kommune. Flere vann der du ikke er avhengig av båt. Sjekk ut fisketilbudet i Øystre Slidre her: – klikk for å lese mer om Øystre Slidre fjellstyre.

972353_10151696378331847_2000101386_n
Foto: Inatur/Torbjørn Kvien Madsen

Øystre Slidre fjellstyre om Vinstervatn:

«Det er lange tradisjoner for å utnytte fiskeressursene i Vinstre, som fra gammel tid både har vært ei viktig transportåre og matkammer for budeiene som lå på stølene med buskapen hele sommeren. Jotunheimvegen ble laget i forbindelse med regulering av vatnet i 1950-årene. Vinstre er fortsatt et viktig fiskevann for lokalbefolkningen, og har også de seinere årene blitt mer populært for tilreisende dorgefiskere som har med egne båter.»

Fiske med oter – også for utenbygds.

Tidligere har det kun vært tillatt for innenbygdsboende å fiske med oter. Fjellstyret ønsket imidlertid å tilby oterfiske for utenbygdsboende som en prøveordning i 3 år, fra 2015. Salget begrenses til kun 5 kort pr. døgn. Kjøp kort for oterfiske – klikk her.

Overnatting på Haugseter.

Haugseter Fjellstue ligger ved Vinstervatn og har både rom og hytter til leie. Her kan du bo i et område hvor stølsdrift fortsatt lever og du er ved porten av Jotunheimen om du ønsker å dra videre inn i fjellene. Haugseter fjellstue leier ut tre forskjellige hytter via inatur.no – klikk her for å se Haugseterhyttene.

Haugseter tilbyr også båtutleie for alle som vil ut på Vinstervatn å prøve fiskelykken 🙂

Foto: Jesper Rais, raisfoto.dk. Bestill hytte på Haugseter – klikk her.
Bitihorn lyses opp fra oven
Foto: Torbjørn Kvien Madsen. Bitihorn ved Vinstervatn. I tillegg til ørretfangst, kan du forvente å komme hjem med noen flotte panoramabilder.

 

SKITT FISKE OG GOD TUR!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *