Isfiske – tips til gode fiskeplasser

Isfiske kan være mer spennende enn du tror

Isfiske kan være svært spennende. Noen ganger kan en være heldig å få lov til å studere at storrøya svømmer frem og tilbake rett under deg. Dette gir en spenning som ikke står noe tilbake for alle andre typer fiske. Jan Lillestu har laget en film der du kan bli med på «kikkefiske» etter røye i Engerdal. Les mer om fiske i Engerdal – klikk her.

 

Ta turen til Savalen og vinn båt med motor til 36 000 kroner

Den store isfiskekonkurransen på Savalen er arrangeres lørdag 24. februar 2018. Den som kommer nærmest en på forhånd oppsatt idealvekt kan vinne en båt med tilhørende motor til en verdi av 36 000 kroner.

Fra Savalen. Foto: Bjørnar Hansen

Arrangøren sørger for ferdig borede hull, men det er lov å ha med seg eget bor. Det blir premieutdeling umiddelbart etter konkurransen, og under- og etter fisket blir det servering og kiosksalg fra en stor lavvo på stedet.

Fisketiden er fra klokken 12.00 – 14.00. Påmelding kan gjøres på forhånd via Inatur.

Les mer om fiske på Savalen – klikk her.

Østre Gausdal

Her finnes det stor røye i enkelte vann. Nisjuvatnet trekkes frem som et godt vann for isfiske. Les mer om fiske i Østre Gausdal – klikk her.

Fra Østre Gausdal

Snåsa

Snåsa Fjellstyre kan ønske velkommen til isfiske i unik natur. Her er det mange vann og velge mellom. Noen langt til fjells, andre lett tilgjengelig ved bilvei. Les mer om isfiske hos Snåsa fjellstyre – klikk her.

Snåsa Fjellstyre. Foto: Norske Naturopplevelser AS

Oppdal Bygdealmenning

Oppdal Bygdealmenning ønsker velkommen til 59 vann som er godt egnet for isfiske, og store sjanser for pen fisk. Les mer om fiske hos Oppdal Bygdealmenning – klikk her.

Fra Oppdal Bygdealmenning

Kjemsjøen

På fjellet midt mellom Alvdal og Folldal ligger Kjemsjøen. Perfekt sted for isfiske, også for barnefamilier. Her er det store muligheter for å få fangst. Les mer om fiske på Kjemsjøen – klikk her.

Fra Kjemsjøen. Foto: Alvdal JFF

Ålen Fjellstyre

Kan by på isfiske etter ørret og røye i Gauldal, Hersjedal og Holden statsallmenninger. Les mer om isfiske på statsallmenning i Ålen – klikk her.

Foto fra Ålen fjellstyre

Atna Fiskeforening

Atnasjøen er et attraktivt isfiskevann som ligger lett tilgjengelig. Les mer om isfiske i Atnavassdraget – klikk her.

Foto: Atna Fiskeforening

 

 

SE FLERE TURTIPS
TIL INATUR.NO

2 Comments

  1. Godt og få noen navn på fiskevann. Særlig når en er litt ukjent.
    Røye er den beste fisken.
    Håper det blir flere slike tips og navn på vann så en vet hvor en skal prøve.
    Takk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *