Høstfiske i Hedmark – tips fra lokalkjent

Høstfiske – tips fra lokalkjente i fishspot.no

Her finner dere noen tips til fiske om høsten fra Anders Dahl Eriksen og fishspot.no. Artikkelen er gjengitt fra Fishspot.no

harr_femunden
Foto: Anders Dahl Eriksen/Fishspot.no

Det undervurderte høstfisket byr på flere muligheter enn du skulle tro. Dessuten er det lite som slår klar høstluft, farger, og folketomme områder. Man har muligheter bra høst-fiske etter Harr i flere større elver som for eksempel, Renaelva, FemundselvaGløta, Isterfossen og Sømåa.

rena2012_anders5
Foto: Matt Hayes

En stille høstdag i kanalen ved Renaelvas bredd.

Røye og ørret
Hvis det ikke frister å fiske etter Harr, har man mange muligheter i små fjellvann etter ørret og ikke minst røya, som kan være lettere å få kontakt med nå enn ellers.

Røyefiske
Glenn Hole med ei røye som får oppleve blitz for første gang (Engerdal). Foto: Anders Dahl Eriksen

Regler
Fiskereglene er variert med tanke på hvor du kan og ikke kan fiske. I Folldal  er det generell fiskestopp 15.september. Dette gjelder også fjellvann. I Engerdal på den andre siden er det tillatt å fiske i fjellvann hele året, mens bekker og vassdrag har fiskestopp fra 1. september til 15. november, med unntak av harrfiske.

Fiskeregler er sammensatt, oppdelt og generelt litt vanskelig å finne, spesielt med tanke på fjell- og skogsvann, og enda vanskeligere på høsten hvor det er lokale regler, unntak og endringer. De generell fiskeregler finner du lettest på Fishspot, men vi anbefaler likevel å undersøke hos lokale fiskeforeninger eller fjellstyrer, for å undersøke om det finnes lokale unntak eller regler.

Se fisketilbud i Hedmark fra fishspot.no – klikk her.

Se alle fiskemuligheter i Hedmark – klikk her.

Se hytter til leie i Hedmark – klikk her.

Skitt fiske!

SE FLERE GODE FISKEPLASSER PÅ FISHSPOT.NO

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *