Fiske i Gausdal Vestfjell/Langsua nasjonalpark – tips fra lokalkjent

GUIDE TIL GODE FISKEVANN – FRA FJELLOPPSYNET I GAUSDAL FJELLSTYRE.

Even Røhnebæk er fjelloppsyn i Gausdal fjellstyre, som forvalter jakt og fiske i området. Her er noen av Evens tips for fisking i Gausdal Vestfjell/Langsua nasjonalpark. 

Gausdal fjellstyre sitt fiskekort omfatter rundt 90 fiskevann og kilometervis med elver og bekker. Et stort nettverk av stier og åpne fjellstyrebuer gjør området lett tilgjengelig.

Det er med andre ord mye å velge i for den som har tenkt seg på fisketur. Fjellstyret har her plukket ut 9 spennende fiskevann som er representative for Gausdal vestfjell/Langsua nasjonalpark.

FISKEKORT FOR GAUSDAL VESTFJELL/LANGSUA NASJONALPARK – klikk her!

 

GODE FISKEVANN I NÆRHETEN AV VEI:

Kajakk på Dokkvatnet
Kajakk på Dokkvatnet. Foto: Gausdal fjellstyre.

DOKKVATNET

Antagelig vestfjellets mest populære fiskevann (og ikke uten grunn). Ligger i Dokkfaret på vei til Liomseter turisthytte. Ørret i alle størrelser. Den største registrerte i 2015 var på 2,4 kg. Mange fine teltplasser langs vannet.

SNÆRA

Fiskerikt vann med mulighet for å leie båt (leies ut av Holsbru kafe). Fin sandstrand i sørenden av vatnet for kombinert bade- og fisketur. Ligger langs Ormtjønnsvegen.

SØRE OG NORDRE VALDRESTJØNNET

Bare 300 meter å gå fra parkeringa ved Gamle Liumsetervegen, men helt usjenert. Ørret i alle størrelser, inkludert kilosfisk. Fine fiskeplasser/leirplasser rundt hele vannet. En liten sving oppom Nordre Valdrestjønnet kan også anbefales.

 

GODE FISKEVANN CA EN TIME FRA VEI:

Vestre Skardtjønnet. Foto: Gausdal fjellstyre.

SKARDTJØNNA

Tre fine vann i en klynge. Det nordre er nok det beste vannet. Flott utsyn mot Langsuene og Skaget. Ikke glem en tur bortom Fossbekken. Fiskerik og artig fiskebekk. Parkering ved Liomseter turisthytte. Følg merka sti mot Haldorbu.

TVERRLITJØNNET

Kanskje ikke det enkleste vannet å få fisk i, men når det først biter så er den stor… Parkering og skilting fra Revsjøvegen.

Njuptjønnet. Foto: Gausdal fjellstyre.

NUPTJØNNET

Lite og sjarmerende vann, med trillrund ørret av topp kvalitet. Det må nok beregnes 1,5 times gange fra parkeringa på Vågskard (Liumsetervegen).

 

GODE FISKEVANN 2 TIL 4 TIMER FRA VEI:

GARDBUTJØNNAN

To vann tett i tett. Det østligste er antagelig fisketomt. Det vestligste huser en fin ørretbestand. Flotte teltplasser ved vannet. Nordbua (en av Gausdal fjellstyres åpne buer) ligger 1,5 km unna. Parkering på Revsjøplassen. Nordåa kan fiskes hele veien oppover til Gardbutjønna.

VIETJØNNET

Storfiskvann ved Storkvolvbua. Glissen bestand av grov ørret. Mange flotte teltplasser. Kombiner med en topptur til Gausdals høyeste fjell, Nordre Langsua 1554 m.o.h.

ØVRE MEGRUNDSTJØNNET

Kanskje vestfjellets fineste ørretvann. Korteste vei inn til vannet er fra Venlia ved Espedalsvatnet, men også fint å gå fra parkeringa ved Revsjøplassen. Megrundsbua (en av Gausdal fjellstyres åpne buer) med seks sengeplasser ligger rett ved vannet.

Mere informasjon om fisking og fiskevann i vestfjellet finnes på www.gausdal.fjellstyre.org.

Finn fiskekort fra Gausdal fjellstyre – klikk her.

 

OVERNATTING FRA GAUSDAL FJELLSTYRE.

Gausdal fjellstyre har 8 utleiehytter på inatur.no. Hyttene er åpne for alle å leie direkte via inaturs nettsider. Flotte hytter i vakker natur. Noen av hyttene kan du kjøre helt frem til, andre ligger et lite stykke fra vei. Sjekk dem ut – se alle hyttene – klikk her!

 

FINN ALLE HYTTENE TIL GAUSDAL FJELLSTYRE – KLIKK HER.

FINN FISKEKORT FRA GAUSDAL FJELLSTYRE – KLIKK HER.

 

God tur og skitt fiske!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

 

2 Comments

  1. Har fisket i området de siste 50 åra,spesielt i Leppevatna og Nordbuvatnet og Nordåa. De siste årene har jeg lagt merke til at fisken har fått merkbart dårligere kvalitet,med innvollsmark og mindre størrelse. Tror det blir fisket for lite,mange gamle erfarne fiskere er borte,og vannene blir overbefolket. Noen mener også den økende måkebestanden har skylda for marken. Viktig å grave ned innvollene etter å ha sløyd fisken! Men for et område hvis du gidder gå litt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *