Fisketur i Hallingskarvet nasjonalpark

Fiske og overnatting i hallingskarvet nasjonalpark.

Østre Hol jeger- og fiskerforening tilbyr fiske i 25 vann og elvestrekninger, fra Holsfjorden 543 moh, til 1440 moh i Hallingskarvet nasjonalpark. De fleste av vannene ligger inne i selve nasjonalparken. De har også tre hytter de leier ut i området, som du kan lese mer om lenger ned i artikkelen. 

Finn fiskekort fra Østre Hol JFF – klikk her.

Foto: Østre Hol JFF

Tips fra lokalkjente – Østre Hol JFF forteller om sine vann: 

«Alle vannene og elvestrekningene har varierende bestand av ørret. Største fiskeområde er Ynglesdalen. Her ligger over 20 vann og venter, fra frodige tjern omkranset av bjørkeskog i idyllisk høyfjellsnatur, til vann i golde og karrige omgivelser oppunder Hallingskarvet. I de 4 vanna nede i selve Ynglesdalen er det ørekyte, og stort sett tett bestand av ørret.

Når du kommer opp til Ynglesvatn, Turisttjern og ikke minst Skarvåntjerna, er ørretbestanden «akkurat passe» og du kan få fine fangster med fisk av ypperste kvalitet. Enda høyere opp, til Langetjern, Godfjelltjern og Simlenuttjern, er ørretbestanden tynn. Her går det imidlertid enkelte ”stooore” fisker. Felles for alle vanna oppe i høyden er at fisken til tider kan være vanskelig å lure. Her spiller vær og vind en avgjørende rolle. Den flotte naturen her oppe skulle uansett gjøre at du ikke angrer på turen.

Dersom du ikke vil gå inn til området, enten fra Raggsteindalen og opp Sledaskardet, inn fra Sveingardsbotn over Bøssåne, eller fra Sandbekken inne i Vierbotn, kan du bestille båtskyss på Storestølen Fjellstugu. Det er en del stier i området, men området ligger ikke langt fra vestlandsværet, så kart og kompass bør være med. Turkartet ”Hallingskarvet” i Statens kartverks turkartserie dekker hele området. Fiskesesongen er av naturlige årsaker varierende,

I Simlenuttjern har isen sjelden gått før i midten av juli. I de fleste vann driver vi en eller annen form for kultivering, det være seg utsetting av fisk, teinefiske etter ørekyte, tynnefiske eller prøvefiske». (kilde: Østre Hol JFF på inatur.no)

Les mer om fiske og finn fiskekort fra Østre Hol JFF – klikk her.

Overnatting i Hallingskarvet

Tuftehytta. Foto: Østre Hol JFF

Tuftehytta ligger på vestsiden av Tuftetjern, ytterst i Ynglesdalen, og bare 15 minutter gange fra Strandavatn. Hytta har yttergang, kjøkken, stue m/køyeseng, et soverom med familiekøye og hems over kjøkkenet, er godt utstyrt, og har 6-8 sengeplasser. Egnet til helårsbruk. Ved hytta ligger båt du kan låne til fiske.

Bestill Tuftehytta – klikk her.

 

5316fe15e4b0a187fb8f49d6_w
Spennhytta. Foto: Østre Hol JFF

Spennhytta ligger høyt og fritt, 1300 moh, på nordsiden av østre Skarvåntjern, med flott utsikt over Ynglesvatn og Ynglesdalen. Spennhytta er nylig restaurert, har gang, stue og kjøkken, er bra utstyrt og har 4 sengeplasser. Egnet til helårsbruk.

Bestill Spennhytta – klikk her.

Steinbua. Foto: Østre Hol JFF

Steinbua er en gammel stølsbu som var ferdigrestaurert i 1990. Bua ligger på sør-østsiden av Finnebotntjern, innerst i selve Ynglesdalen. Bua har særegen atmosfære, består av et stort rom, er bra utstyrt, og har 3-4 sengeplasser. Er ikke egnet til vinterbruk. Ved naustet ligger båt man kan låne til fiske.

Bestill Steinbua – klikk her.

 

Finn fiskekort fra Østre Hol JFF – klikk her.

PS. Fiske i Holsfjorden

Østre Hol JFF tlbyr også fiske i Holsfjorden, nede i dalen. Dette er et av de sikreste vannene om man ønsker å få stor fisk. I følge foreningen får man her vanligvis fisk mellom 1/2 – 1 kg, men lagt større fisk tas med jevne mellomrom. I Holsfjorden kan man begynne å fiske i mai.

Fisk fra Holsfjorden. Foto: Østre Hol JFF.

Finn fiskekort for Holsfjorden – klikk her.

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *