Fiske i Østfold – tips fra lokalkjent

TUTÆRNTE OG BRÅKÆRNTE I ØSTFOLD.

Lokalkjente fiskeguru Knut Johan Ruud gir oss noen tips for fiske i Østfold.

«Mange sportsfiskere har et bilde av Østfold som et postapokalyptisk ingenmannsland preget av industri og arter uten fettfinner, men sannheten er en ganske annen.

Foto: Knut Johan Ruud.

For en småbarnsfamilie er det tidvis uoverkommelig å grave frem nok motivasjon til å komme seg ut på ordentlig telttur. Bare tanken på tung sekk, kratt, kjerr, snørr, trass og dynn kan ta motet fra mange og friluftslivet blir dermed redusert til en rød eller grønn lue og Lars Monsen på DVD. Det er her Østfold kan redde deg fra Kong Sofas klamme grep!

Midtre Degernes grunneierlag i Østfold byr på flotte fiskevann samlet på ett og samme fiskekort. Finn fiskekort og les mer – klikk her.

Foto: Knut Johan Ruud.

Noen vann egner seg spesielt godt for småbarnsfamilier fordi man kan kjøre helt frem. Kjøre helt frem til et vann i østfold? Blir ikke det «friluftsliv» med masse bilær og båtæer som tutær og bråkær? Nei det finnes områder i Østfold med mer tyri enn Wonderbaum! Og med en kano kan man uanstrengt frakte hele familien til flotte leirplasser og godt fiske, uten strabasiøs bæring og karakterbyggende motgang i kratt og li.

Rakkestad er et slikt sted, en godt skjult perle. Ta med fiskestenger til hele familien og slå leir på en øy på Kløsa, eller gå på ekspedisjon til Krokvann. Eller hva med vann med forlokkende navn som Laksen eller Væletjern? Vannene byr på stor abbor og flotte ørreter for de som tør å ta turen til den hvitere delen av kartet».

Hilsen Knut Johan Ruud.

Finn fiskekort fra Midtre Degernes grunneierlag i Østfold – klikk her.

Foto: Knut Johan Ruud

God tur og skitt fiske!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

 

 

 

2 Comments

  1. Takk for tips , men jeg er vandt til å fiske i sjøen og jeg lurer derfor på når man skal fiske i et vann med ørret på hva man bruker å fiske med? Hva lønner seg å ha med av div utstyr? Og i de områdene er det telt man bruker og kan sette opp overalt i de områdene? Takk på forhånd for svar, line lund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *