Fem fisketurer i Lesjafjella – tips fra lokalkjent

Fem fisketurer i lesjafjella

Planlegger du fisketur? Her gir fjelloppsyn Tommy Sønsterud i Lesja fjellstyre noen gode tips for hvor du kan prøve fiskelykken. God tur!

Av Tommy Sønsterud – Daglig leder og fjelloppsyn i Lesja fjellstyre.

Lesjafjella kan by på mange og varierte fiskeopplevelser. Med 230 fiskevatn og 180 km med fiskeførende elver og bekker er mulighetene mange. Vi har plukket 5 alternative fisketurer i Lesjafjella for både småbarnsfamilien og de som vil ta turen langt utenfor allfarvei.

Lesja fjellstyre har 15 hytter og buer som kan leies rimelig. De som ligger ved vann har også båt og garn.

Se alle tilbud fra Lesja fjellstyre på inatur.no – klikk her.

Lesjafjella. Foto: Torunn Kirby Torbo.

Dalsida

Fisketur #1 – Lomtjønn med telt og familie.

Lomtjønn ligger i Gåsbulie nord på Dalsida. Ca 5 minutters gange fra bilvei, er det et lite oppdemt tjønn, smekfullt av aure. Det er nok ikke her du lurer kilosfisken, men for de yngre kan det være starten på fiskekarrieren.

Tar du med teltet kan du gjøre som Lars Monsen og overnatte ved Lomtjønn, eller du kan leie fjellstyrehytta på Gåsbu. Ved Gåsbu er det gode fiskemuligheter ved innløpet av Merre og Vangsåe.

Gåsbuhytta. Foto: Lesja fjellstyre

Episoden av Monsen på villspor, i Lesjafjella kan du fortsatt se på nrk.no.

Skjermdump fra NRK.no og programmet Monsen på villspor – Lomtjønn til venstre, Aursjøbassenget til høyre.

 

FISKETUR #2 – Jore

Jore starter sin ferd mot Lågen innunder Storskrymten mellom Lesja, Sunndal og Oppdal. På strekningen mellom Nysetra og Nedre Reindøl har elva stille. Elva er lett tilgjengelig fra Reindølsvegen og Dalsidevegen.

Fluefiske. Elva er godt egnet for fluefiske og har aure i kilosklassen. Campingplass på Nysetra og tilordnet leirplass ved Reindølsbrua, samt mange fine teltplasser langs elva.

Jore. Foto: Lesja fjellstyre.

Fjellstyret har og ei hytte ved nysetra som kan leies – Haujehytta

Haujehytta – kan bookes på inatur.no

 

FISKETUR #3 -vangsvatnet, miutjønnin, langtjønn og breidalen.

I fjellet mellom Lesjaskog og Aursjøen ligger det en lang rekke med vatn, fra Vangsvatnet på 2,7 km2 til små tjønner og korte åer- og bekkestrekninger. Nedover Breiddalen fra Vangsvatnet, retning dammen på Aursjøen ligger småvatna som perler på ei snor.

I Vangsvatnet og Vangstjønnet er det harr i tillegg til ørret. Resten av vatna er reine ørretvatn. Fisk av varierende størrelse, men det går også fisk i bra størrelse her. Harr på rundt kiloen er ikke uvanlig.

Vangstjønn. Foto: Lesja fjellstyre.

Området er lett tilgjengelig fra Gåsbu på Dalsida eller fjellvegen på Lesjaverk. Fra Møre kan du gå opp fra Aursjødammen. Hvis du ikke ønsker å ligge i telt har fjellstyret bu ved Vangstjønnet som kan leies. En når mange fiskevann innen en times gange fra bua. Det er og garn i bua og garnfiske for utenbygdsboende. Båt i naustet ved Vangstjønn og Vangsvatnet.

Vangtjønnbua. Foto: Lesja fjellstyre.

Langtjønnbua ligger også fint til for fiske i området.

Langtjønnbua. Foto: Lesja fjellstyre.

Vangsosbua, ligger også i området og leies ut av Lesja jeger- og fiskerforening.

Vangsosbua. Foto: Lesja JFF. 

Høgfjellsfiske i Reinheimen

For de som vil gå litt lenger og ha fjellet så godt som for seg selv, er Reinheimen et godt alternativ. Avstand fra vei gjør at det ikke er så mange som tar turen inn hit.

FISKETUR #4 – Grønvatna

Ca 6 timers gå tur fra Rånå/Bjorli inn Asbjørnsdalen eller fra Nysetra innerst i Lordalen. Grønvatna har en bra bestand av ørret. For stangfiskeren er bekkene og kulpene innover mot Dordiholet spennende, samt flere av de mindre tjønna rundt Grønvatna.

Årlige fangster av kilosfisk i området. Hytteboka på fjellstyrebua kan gi gode fisketips 🙂

Nordre Grønvatnet. Foto: Eva-Britt Riise.

For den som vil ligge under tak er det mulig å leie bua til fjellstyret ved Nordre Grønvatnet. I Fjellstyrebua er det garn og det er garnfiske for utenbygdsboende. Båt er med i leien.

Hytte ved Nordre Grønvatnet. Foto: Eva-Britt Riise.

Lesja jeger- og fiskerforening leier også ut en bu i området, nærmere bestemt ved Søre Grønvatnet. FF’s bu ved Søre Grønvatnet.

Bu ved Søre Grønvatnet. Foto: Lesja JFF.

 

FISKETUR #5 – Skurveosen/storhøtjønnet

Ca 4 timers gåtur fra parkering ved Rånå/Bjorli kommer du opp til Skurveosen. Her har fjellstyret bu med plass til 4 personer som kan leies. Båt følger med i både Skurveostjønnet og Storhøtjønnet. Vær obs på at kalde somre kan gjøre at isen ligger til sist i juli. Fisk med bra kvalitet i området. Tynn bestand med god vekst. 

Skitt fiske, hilsen fjelloppsyn Tommy Sønsterud – Lesja fjellstyre.

 

Finn fiskekort fra Lesja fjellstyre – klikk her.

Se alle hyttene Lesja fjellstyre leier ut – klikk her.

Se tilbud fra Lesja fjellstyre på inatur.no – klikk her.

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *