8 flotte hytter i Namdalseid

8 hytter og 220 fiskevann venter på deg hos namdalseid fjellstyre.

Har du aldri vært i Namdalseid? Da er det på tide med et besøk. Dette er et vakkert område med mye å by på for alle jakt-, fiske- og friluftsinteresserte. Namdalseid ligger i Nord-Trøndelag nære Trondheim, Steinkjer og Stjørdal og allmenningen forvaltes av det lokale fjellstyre – Namdalseid fjellstyre. De har blant annet 8 utleiehytter som du skal bli bedre kjent med i denne artikkelen. Alle verdt et besøk.

Naturreservat i Namdalseid
Naturreservat i Namdalseid. Foto: Kjartan Trana

Landskap preget av mangfold mellom kyst, land-, skog- og høyfjellsområder. 740 kvadratkilometer med utmarksområder gir gode muligheter for mange typer friluftsaktiviteter. I allmenningen er det tre naturreservater; Øyenskavelen, Furudalshøgda og Heggdalslimyran.

220 fiskevann. I allmenningene er det 220 fiskevann med blant annet ørret, røye og laks. Namdalseid har også en stor stamme av elg, rådyr og hjort.

#1 Midtvasstu – idyllisk ved fjellvann.

Midtvasstu. Foto: Kjartan Trana.

Midtvasstu har sengeplasser til fire personer. Hytta ligger 10 meter fra vannet og ble oppsatt i 1994. Spesielt godt utgangspunkt for alle som vil prøve småviltjakt. Båt er tilgjengelig og du finner egen bålplass ved hytta. Fjellstyre tipser om et par gode fiskevann i nærheten – Rundvatnet og Auretjønna. Ønsker man en fin fjelltur anbefaler de Jøssundvarden, et utsiktspunkt i nærheten av hytta.

Les mer og bestill overnatting på Midtvasstu – klikk her.

#2 Bjørfarvasstu – 1,5 meter fra fiskevann.

Skilt til Bjørfarvasstu. Foto: Kjartan Trana.

Bjørfarvasstu ligger bare 1,5 meter fra vannet. Her kan du praktisk talt fiske fra hyttevinduet. Hytta har sengeplasser til 8 personer og gjestene disponerer båt under oppholdet. God standard, med egen uteplass og grill.

Fiske. I vannet ved hytta skal det i følge fjellstyre være godt fiske. Du kan fiske med stang, garn eller oter. Ikke langt unna hytta ligger Lille Bjørfarvatn, som også kan være verdt et besøk med fiskestanga.

Jakt. Nærområdet til hytta er tradisjonelt et godt jaktområde, med rypeterreng i Bjørfallvassheia og skogsfugl rundt hytta.

Les mer og bestill overnatting på Bjørfarvasstu – klikk her.

#3 Bartstu – bilvei frem hele året.

Bartstu. Foto: Namdalseid fjellstyre.

Bartstu er over 100 år gammel, men i dag en hytte med god standard. Det er sengeplasser til 4 personer, strøm, komfyr og kjøleskap.

Bartstu ligger like ved Langvassheimen, en annen hytte fjellstyret leier ut. Båt er inkludert for gjestene og man kan leie kano.

Fiske og jakt. Det er gode muligheter for å få fisk i Langvatnet rett ved hytta. Skogsfugl kan man også treffe på i nærheten.

Les mer og bestill overnatting på Bartstu – klikk her.

#4 Langvassheim – stor hytte til 36 personer.

Langvassheimen. Foto: Kjartan Trana.

Langvassheimen er Namdaleid fjellstyres største hytte. Den er svært populær, så her lønner deg seg å være tidlig ute med bestillingene. Stedet har plass til 36 personer og passer godt til feiringer av bryllup, bursdager, konfirmasjoner eller slektstreff.

Fjellstyre opplyser at hytta har egen uteplass ved vannet, egen badstue og eget grillhus. Leier man stedet er tre kanoer og båt også tilgjengelig.

Les mer og bestill overnatting på Langvassheimen – klikk her.

#5 Straumstu – hytte ved ørretvann.

Straumstu. Foto: Namdalseid fjellstyre.

Straumstu er 42 kvadratmeter og har sengeplasser til 5 personer. Det er 200 meter å gå fra bilen om sommeren og 2,4 kilometer vinterstid. Hytta ligger flott til ved vannkanten og fjellstyre opplyser at Finnvollvatnet kan by på bra fiske.

Ved hytta er det bålplass og sitteplasser. Båt og garn er inkludert i leien.

Les mer og bestill overnatting på Straumstu – klikk her.

#6 ØYENSKAVELSTU – Stor terrasse og brygge med grill.

Øyenskavlstu. Foto: Namdalseid fjellstyre.

Øyenskavelstu ble pusset opp i 2011 og har nå plass til 11 personer. Det er bygget en stor terrasse og brygge ved vannet med egen grill. Hytta er også tilpasset funksjonshemmede.

Fiske. Hytta ligger 7 meter fra et fiskevann. Fjellstyre opplyser at spesielt i den nordre del av vannet er det godt fiske. Båt er inkludert i leien, og garn er tillatt her. Garn finner gjestene i uthuset. Fjellstyre anbefaler alle som ønsker å prøve seg på kilosfisk til å ta turen til Auretjønna, som ligger ca. 6 km fra hytta.

Jakt. Fjellstyre forteller at jaktmulighetene her er mange. Det er et rikt fugleliv ved hytta med skogsfugl og ryper i fjellområdene i nærheten.

Les mer og bestill overnatting på Øyenskavelstu – klikk her.

#7 Furudalsstu – ved godt fiskevann.

Furudalsstu. Foto: Namdalseid fjellstyre.

Furudalsstu ligger rett ved et godt fiskevann. I Furudalsvatnet er det blant annet svært godt oterfiske. Fjellstyre forteller at det ikke er unormalt med 50-60 ørreter på en kveld med oteren. Hytta ble pusset opp i 2000 og har god standard. Her er det sengeplasser til 8 personer.

Turtips. Furudalshøgda naturreservat ligger 400 meter fra hytta og kan by på mange fine turmuligheter. Det er godt fiske i området, og jaktmuligheter med blant annet skogsfugl- og harejakt ved Furudalshøgda.

Les mer og bestill overnatting på Øyenskavelstu – klikk her.

#8 KITTANSTU – VILLMARKSFØLELSE.

Omgivelser Kittanstu. Foto: Namdalseid fjellstyre.

Hytta Kittanstu anbefales av Namdalseid fjellstyre for alle som vil oppleve villmarksfølelsen. Hytta ligger i flott natur, kun 7 meter fra et fiskevann. Båt følger også her med i leien. Hytta er 28 kvadratmeter og har sengeplasser til 5 personer.

Turtips. Fjellstyre forteller at det er greit fiske i vannet ved hytta og at det er et godt utgangspunkt for alle som vil ut på småviltjakt. For de som ønsker en topptur anbefaler fjellstyre utsiktspunktet på Øyenskavelen ca. 2 kilometer unna.

Les mer og bestill overnatting på Kittanstu- klikk her.

Husk fiskestang på turen!

Fiskekortet til Namdalseid fjellstyre dekker over 220 vann og 38 km elv med ørret, røye, laks, sjøørret og ål. Her opplever man et variert fiske. Stangfiske, isfiske og oter- og garnfiske er mulig å prøve. Ta direkte kontakt med fjellstyre om dere ønsker noen lokale fisketips for sesongen.

Les mer om fiske i Namdalseid og finn fiskekort – klikk her.

Fiske i Namdalseid.

Se alle tilbud Namdalseid fjellstyre har på inatur.no – klikk her.

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *