7 kilometer eksklusivt ørretfiske i særpreget nordlandsnatur

Åbjørstua gir deg 7 kilometer eksklusivt ørretfiske, langt unna andre folk. I tillegg er det muligheter for laks og grov sjøørret i samme elv. Dette er fisketilbudet for dere som er på utkikk etter de helt spesielle fiskeopplevelsene. Det er kun gjestene på Åbjørstua som har lov til å fiske i Åbjørdalen, hvor dere også har anledning til å forsøke lykken i en rekke vann i tillegg.

Saken er hentet fra vår samarbeidspartner fishspot.no.

Åbjørstua ligger ved elven Åbjøra, omgitt av en variert og særpreget nordlandsnatur, der et rikt dyreliv og godt fiske setter premissene for en hel uke med storslåtte opplevelser. Denne pakken gir enerett til fiske i ca 7 km av elven Åbjøra og fiskerett på store omkringliggende områder. Man bor på Åbjørstua, på et tun med en lang historie i utmarksbenyttelse, godt skjermet fra andre folk. Åbjøra byr på krystallklart vann der den renner mellom to større sjøer. Det hovedsakelig fiske etter brunørret som gjelder i elva men de nedre 6 km er også lakseførende. Og ønsker man enda større variasjon i sitt fiske, er det bare å pakke sekken og rusle mot noen av fjellvannene i området.

Åbjøra og Åbjørdalen er en perle av de sjeldne. Film av Frithjof Plahte.

Fisket

Åbjøra er som skapt for fluefiske med sine store partier med stilleflytende og glassklare vann, med mange fine standplasser for fisken. Elva har gode døgnflueklekkinger og stor, sky ørret. Her er det muligheter for «sightfishing» for den som klarer å bevege seg langs elvebredden uten å skremme fisken. Nederst i vassdraget renner elva rolig og bred gjennom landskapet mens den i de øvre delene veksler i større grad mellom kulper og stryk som huser grov ørret. En gammel traktorvei gjør det lett å følge elva innover dalen.

PRISER

Eksklusivt fiske for inntil 6 personer, inkludert overnatting i Åbjørstua, i en uke:

Fra sesongstart frem til 16. juni: fra 2166,- NOK per person  (13.000,- NOK)
Fra 17.juni frem til 9. september: fra 3000,- NOK per person (18.000,- NOK)

Les mer og bestill på www.fishspot.no – klikk her.

Åbjørstua

Hytta ligger ca 200 meter fra elven Åbjøra, 5 km unna kjørevei og adkomst kun med båt. For transport over Åbjørvatnet til hytta står en aluminiumsbåt med påhengsmotor til rådighet. Dersom det er behov kan ekstra båt ordnes etter nærmere avtale. For deres sikkerhet følger det med 6 stk flytevester i størrelsen 70-90 kg.  Andre størrelser må avtales med utleier.

Vel fremme på Åbjørstua vil dere finne at fasilitetene ved Åbjørstua holder god standard. Hytta er 100 m2 og inneholder stue, kjøkken, fire soverom, vaskerom, gang og eget vedfyrt tørkerom for klær.  Belysning med parafinlamper. Solcellestrøm med 230V konverter for ladning av mobiler etc (det er ikke mobildekning ved huset, men enkelte steder oppe i fjellet). Med ICE-net har man dekning ved innløpet til Åbjørvatnet.

Kjøkkenet har spiseplass for 8 personer, fullt utstyrt med service, bestikk, kopper og kar. Det er rikelige muligheter for den som vil slå seg løs på kjøkkenet med propandrevet komfyr og stekeovn, ekstra gasskokeapparat, kjøleskap med fryseboks og kjøkkenbord med plass til 8 personer. I stua kan man slappe av i sofagruppe med salongbord og stoler. Hytta har innlagt varmt og kaldt vann, og dusj. Soverommene er utstyrt med køyesenger, dyner og puter til 8 personer. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass. Eget stort uthus for ved og egen utedo.

På de varme sommerkveldene er det godt å benytte den store møblerte terrassen på hytta med en god kopp kaffe eller andre forfriskninger.  Dere disponerer også en Moelvenbrakke med 3 sengeplasser ca 5 km lenger oppe i vassdraget så man kan virkelig kan få benyttet fisket der også.

Saken er hentet fra vår samarbeidspartner fishspot.no. Les mer og bestill på www.fishspot.no – klikk her.

 

Skitt fiske!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *