10 HYTTER I JOTUNHEIMEN

UNIKE HYTTER TIL LEIE I JOTUNHEIMEN.

I Jotunheimen har blant annet Lom fjellstyre, Vågå fjellstyre og Årdal jeger- og fiskerforening gjort sine hytter tilgjengelige for allmennheten. Hyttene kan du leie på inatur.no og de ligger på unike steder i og rundt nasjonalparken. Velkommen!

 

1. MANNSBERGET

50f7b1aee4b02488a604598e_w

Hytta leies ut av Årdal jeger- og fiskerforening og er åpen for alle å leie fra 1. mai. Enkel jakt- og fiskebu. De som leier Mannsberghytta kan fiske med inntill 4 garn i vannet ved hytta. Bestill hytta her.

2. STEINBUA VED MEMURUBU

553df644e4b03b6ef69db7ba

Flott steinbu, lett tilgjengelig fra brygga ved Memurubu. Lang solgang, nyrestaurert hytte med panelvegger innvendig og full isolasjon. God plass til to personer, men man kan få plass til fire. Leies ut av Lom fjellstyre. Bestill hytta her.

3. KVANNETJERNHYTTA

Kvannetjernhytta fra Årdal Jeger- og Fiskerforening.
Foto: Lita Seland @lita_seland

En enkel jakt- og fiskebu, som leies ut deler av året av Årdal jeger- og fiskerforening. Unik beliggenhet på fjellplatå ved Kvannetjern. Gode jakt og fiskemuligheter. Bestill hytta her.

4. GRØNBUA VED VEIEN TIL GLITTERTIND

Hytte ved veien til Glittertind

Hytta leies ut av Lom fjellstyre og ligger i Veodalen, 150 meter fra veien til Glitterheim og cirka 1 kilometer fra grensa til nasjonalparken. Hytta er på ca. 30 m2, har to rom og tre sengeplassar. Leies ut av Lom fjellstyre. Bestill hytta her.

5. TROLLSJØEN MED UTSIKT MOT FALKETIND OG URANOSTIND

Trollsjøen med utsikt over Falketind og Uranostind.

Hytta ligger ved Trollsjøen, innanfor Utladalen landskapsvernområde med utsyn over Trollsjøen og Falketind og Uranostind. Det er båt ved hytta og det er lov å fiske med inntil 4 garn for dem som leier. Leies ut av Årdal jeger- og fiskerforening. Bestill hytta her.

6. VARGEBU VED KNUTSHØA

Vargebu like ved Besseggen

Vargebua ligger like ved Knutshøa, og stigen som går mot Leirungsdalen og Øvre Leirungen passerer like bortenfor. Eneste hytta i området så her «slipper» man naboer 🙂 Kort vei videre til Besseggen. Leies ut av Vågå fjellstyre. Bestill hytta her.

7. GJETERHYTTA VED GJENDEBU

Gjeterhytta ved Gjendebu

Hyggelig hytte ved Gjende. Denne brukes som gjeterhytte i perioden 1. juli til ca 15. september, ellers er den åpen for utleie. Leies ut av Lom fjellstyre. Bestill hytta her.

8. HYTTE VED GJENDEVATN

Hytte i Gjendevann

Planlegger du tur til Besseggen? Velkommen til en koselig hytte på et hyggelig, lite hyttefelt hvor det er god plass mellom hyttene. Her er det sengeplasser til 8 personer. Bestill hytta her.

9. BUVATN I ÅRDAL

52f3f666e4b0b9604a829b0b_w

Buvatnhytta ligger i et fantastisk område i Årdal, Jotunheimen. Hytta leies ut av Årdal jeger- og fiskerforening og er tilgjengelig for leie fra 1. mai. Bestill hytta her.

10. STORÅDALSHYTTA MELLOM LEIRVASSBU OG GJENDEBU

Hytte mellom Leirvassbu og Gjendebu.

Hytta ligger i Storådalen ca. 1,5 times gange fra Gjendebu. Fantastisk utgangspunkt for toppturer i denne delen av Jotunheimen. Hytta leies ut av Lom fjellstyre. Bestill hytta her.

 

SE FLERE HYTTER I JOTUNHEIMEN? KLIKK HER.

FISKE I JOTUNHEIMEN – TIPS FRA LOKALKJENTE 🙂

Jotunheimen har mange fantastiske fjellvann med ørret. Fiskekort for Jotunheimen er et samarbeid mellom Lom fjellstyre og Vågå fjellstyre. Kjøp fiskekort her.

IMG_4034
Foto: Marek Tachezy

Fisketips fra fjellstyrene og fjelloppsynet:

«Tidleg på sommaren er vatna i Gjendeområdet og i Bøverkinnhalsen beste fiskeområda. Dei ligg lågast og er tidlegast isfri. Dei høgareliggande vatna på 1300 – 1500 m.o.h.er gjerne ikkje isfri før langt ut i juli.

Fleire av vatna sør for Sognefjellsvegen, mellom Bøverkinnhalsen og Turtagrø,er svært lett tilgjengelege og gode fiskevatn. Eller kva med fisking langs elva i Leirdalen, eller vestover Gravdalen frå Leirvassbu? Her finst mange lett tilgjengelege og gode fiskeplassar!

For lenger turar: Ta båten til Memurubu eller Gjendebu og fisk i Gjende eller i vatna på Memurutunga. Både vatna i Svartdalen, Grisletjønnen på Gjendetunga og vatna innover Raudalen er gode fiskevatn.
Bukkehåmårtjønna og Leirungstjønnene på sør-aust enden av Gjende er fine mål for dei som likar å fiske eit stykkje utanfor «allfarveg».

Flugufiske: Leirungsåa der ho renn ut i Gjende, innløpsosen på Øvre Leirungen, eller utløpet av Leirvatnet.»

 

GOD TUR TIL JOTUNHEIMEN!

FLERE TURTIPS!

TIL INATUR.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *